Nieuwsarchief

eBenefits slaagt weer voor certificering ISO27001 Informatiebeveiliging!

In 2016 heeft eBenefits het ISO27001-certificaat voor Informatiebeveiliging behaald. 
Sindsdien is ieder jaar bij controle gebleken dat eBenefits nog steeds voldeed aan de gestelde eisen in de norm. Dit jaar was het tijd voor een serieuze toets. Er werd niet alleen gekeken of eBenefits voldeed aan de basiseisen. 
Er werd ook gekeken naar de manier waarop de organisatie zelf de touwtjes in handen heeft genomen en continu verbetert op het gebied van Informatiebeveiliging.

Na twee intensieve dagen waarin de auditor de hele organisatie onderzocht, kwam de bevestiging van wat we al wisten: eBenefits heeft haar zaken goed op orde! Informatiebeveiliging is geborgd binnen de organisatie en de directie zoekt voortdurend naar mogelijke aanscherping van processen en verbeteringen. 

CEO Stefan Bosma: 
Informatiebeveiliging is voor eBenefits van vitaal belang. Klanten moeten er op kunnen vertrouwen dat gegevens van pensioendeelnemers veilig zijn binnen de software van eBenefits. Informatiebeveiliging gaat bij ons dan ook veel verder dan het afvinken van een lijstje met punten waaraan je wordt geacht te voldoen. Met ons team houden we regelmatig onze processen tegen het licht om te kijken waar we verbetermogelijkheden herkennen. Ook meten we periodiek op basis van speciale KPI’s voor informatiebeveiliging hoe we presteren. Zo kunnen we snel reageren bij afwijkingen. De certificeringsaudit zelf is toch altijd weer even spannend: wat wil de auditor zien? Hebben we overal aan gedacht? Na twee dagen was er het positieve oordeel van de auditor. Mijn eerste reactie? Trots, dat we Informatiebeveiliging binnen eBenefits met het hele team verder volwassen hebben gemaakt.

Het certificaat is een bevestiging dat we goed en serieus bezig zijn en we met veel plezier door kunnen gaan met het ontwikkelen van mooie en veilige online pensioenoplossingen voor onze klanten.