Nieuwsarchief

‘Het vaste Pensioen’ van a.s.r. live!
Verzekeraar a.s.r. wilde deelnemers met shoprecht de mogelijkheid bieden om levenslang pensioen aan te kopen. eBenefits, preferred supplier van a.s.r., ontwikkelde op verzoek de complexe online functionaliteit om dit product aan te bieden en te beheren.

Eenvoud en overzicht voor de deelnemer
De door eBenefits ontwikkelde omgeving rekent direct voor de deelnemer het pensioen uit. Dit gebeurt aan de hand van de hoogte van het opgebouwde kapitaal in combinatie met gemaakte keuzes in Hoog/Laag en wel/geen Partnerpensioen. Op basis van deze berekening kan de deelnemer direct online offerte aanvragen. Kiest de deelnemer hiervoor dan krijgt hij toegang tot een besloten persoonlijk portaal waarin hij de door hem aangevraagde offerte in PDF-vorm aantreft. 
Na akkoord op de offerte worden aanvullende gegevens uitgevraagd bij de deelnemer waarna het pensioen tot uitkering wordt gebracht. Het hele proces van oriëntatie, berekening, offreren en afronden verloopt online. 

Efficiënt beheer en overzicht voor a.s.r.
a.s.r. is gebaat bij efficiënt beheer en overzicht bij de verwerking van de binnenkomende offerteverzoeken. a.s.r.-medewerkers hebben in de beheeromgeving een helder overzicht van het aantal offertes, de bijbehorende status en inzage in alle offertegegevens. Het ontwikkelde proces is vrijwel volledig STP en draagt bij effectuering zorg voor automatische doorvoer in de pensioenadministratie.   

Nauwe samenwerking 
eBenefits heeft voor dit project samen met het klantteam gewerkt volgens de scrum-methode waarbij in korte periodes delen functionaliteit werden ontwikkeld en beschikbaar gesteld aan a.s.r. Voor dit project was het de perfecte aanpak omdat de  omvang en complexiteit van de gewenste oplossing niet bij aanvang kon worden overzien.

Resultaat
Met de lancering van ‘Het vaste Pensioen’ bedient a.s.r. de shoppende deelnemer effectief en efficiënt; een overzichtelijk en helder aanbod voor de deelnemer en een optimaal ingericht beheerproces voor a.s.r.. 

Wat is er ontwikkeld voor a.s.r. ?
√ Rekenfunctionaliteit ‘Het vaste Pensioen’
Publieke website ‘Het vaste Pensioen’ voor deelnemers 
√ Besloten Offerteportaal voor deelnemers
√ Offertes in PDF-formaat
√ vrijwel volledig STP-proces voor maximale efficiëntie
√ Beheeromgeving voor a.s.r. Back-office


eBenefits – Trusted Partner in pension software!